Certificaten

Leegwater heeft oog
voor duurzaamheid

Al sinds de jaren ’80 is Leegwater in het trotse bezit van het KOMO certificaat voor “houtverduurzaming methode vacuum en druk”. Gebruikers kunnen daardoor vertrouwen op de kwaliteit van onze producten en processen. Bovendien voldoen producten met een KOMO-keurmerk automatisch ook aan de relevante wet- en regelgeving in de bouw.

PEFC™ is wereldwijd hét onafhankelijk keurmerk ter bevordering van duurzaam bosbeheer.
Het uiteindelijke doel van PEFC™ is dat alle bossen ter wereld op een duurzame manier worden beheerd.

Het FSC®-keurmerk van de Forest Stewardship Council geeft aan dat het hout afkomstig is uit een bos dat onafhankelijk is beoordeeld als een goed beheerd bos volgens normen voor milieu (duurzaam), sociale omstandigheden en economie.

Sinds juli 2013 moet een massief houten wand- of gevelbekleding van een CE-markering en een daaraan gekoppelde prestatieverklaring (Declaration of Performance ofwel DOP) zijn voorzien. Dat geldt voor zowel onbehandeld hout als voor hout dat met een brandvertrager is behandeld. Als eerste bedrijf in Nederland heeft Leegwater Houtbereiding BV in september 2017 het CE certificaat brandvertragend behandelde wand- en gevelbekleding van massief hout verkregen (NEN 14915).

  • Eerste CE certificaat brandvertraging
  • Sinds 2008 trotse bezitter van het KOMO productcertificaat
  • Producten met een gecertificeerde kwaliteitsgarantie van 10 jaar
  • PEFC en FSC® keurmerken ter bevordering van duurzaam bosbeheer
Komo logo
PEFC logo
FSC Logo